Centerpartiet tyckte så mycket om firandet av stadshusets 100-årsjubileum i fjol att de vill spinna vidare på festligheterna.

På stadshusets borgargård anlades det nämligen förra sommaren en uteservering under firandet. Centern i Stockholm vill att en sådan servering blir permanent. Därför skrev partiet förra året en motion om just det.

– Jag tror att alla som besökte den känner som jag att den borde finnas där varje sommar. Platsen är helt enkelt alldeles för unik och lämplig för att inte nyttjas på bästa sätt och komma alla stockholmare och besökare till gagn, säger Jonas Naddebo (C).

Positiva!

Fastighetskontoret äger stadshuset och nu har kontorets tjänstemän svarat att de ser positivt på förslaget.

Hyresgäster i stadshuset är dock stadens eget stadsledningskontor. Det kontoret hyr i andra hand ut till den restaurang som uteservering föreslås tillhöra. Alltså det företag som driver Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi i stadshuset.

Konsulterat arkitekt

Stadsledningskontoret har redan börjat utreda vad som går att göra med borgargården och de har bland annat konsulterat en arkitekt i frågan.

Bland annat måste man utreda vad som är görbart ur ett antikvariskt perspektiv och från säkerhetssynpunkt. Det handlar även om aspekter som möjligt bygglov och polistillstånd.

– Jag tycker såklart att det är glädjande att fastighetskontoret ställer sig positiva till motionen och hoppas nu att detta blir verklighet redan till sommaren, säger Jonas Naddebo.