Allt gick över förväntan för Akropolis IF under fjolårets debut i superettan. Under tre år i division 1 hade klubben byggt en spelargrupp som även fick det att lossna i näst högsta serien.

– Vi blev en homogen grupp samtidigt som vi hade killar som hade varit på nivån förut. Vi var väldigt taggade som nykomlingar, säger sportchefen Georgios Gogas.

Till och med kvalplatsen till allsvenskan var inom räckhåll för ”Akro”.

Men i vinter har stommen försvunnit.

Georgios Gogas har försökt ersätta med etablerade namn som Astrit Ajdarevic, Daniel Larsson och Panos Dimitriadis.

"Måste få ihop truppen"

Men han känner sig osäker inför premiären på Grimsta. Brage väntar på söndag.

– Vi måste få ihop truppen. Även om man spelat i allsvenskan, vunnit SM-guld och mött Messi på Nou Camp så är allt i slutändan färskvara.

Att få ihop den nya gruppen är årets stora utmaning.

– Då bör vi inte riskera degradering. Folk har fått upp ögonen för oss och det kan bli lurigt.

Är Akropolis en klubb för allsvenskan?

– Att förbättra vår svaga ungdomsverksamhet är mycket viktigare. Kan vi vara kvar i eliten, helst i superettan, och bygga upp föreningen och ha rätt personer så skulle jag bli väldigt glad.

https://www.mitti.se/nyheter/akropolis-flyttar-fran-jarva-till-vallingby/reptag!D@ukr@jnM6jMkMWiUeeA/

BP tippas nå damallsvenskan

I elitettan tippas Brommapojkarna vara ett av lagen som slåss om en plats till damallsvenskan. Det är också målsättningen, enligt sportchefen Staffan Jacobsson, men konkurrenter saknas inte: Umeå IK, Uppsala, IFK Kalmar, Alingsås och Jitex är alla klubbar som topptippas.

– Vi vill nosa på de översta platserna, men vi behöver göra det med en stor portion ödmjukhet. Vi avslutade fjolåret med tre poäng på sju matcher, säger tränaren Marcelo Fernández.

"Så förberedda som möjligt"

BP har seriepremiär borta mot Mallbacken söndagen 18 april.

– Vi har en hög högstanivå men också en låg lägstanivå, och den måste vi skala bort. Vi ska vara så förberedda som möjligt, säger Marcelo Fernández.