Med start från andre januari 2023 tar Stureplansgruppen över verksamheten. Alla bokade rum, möten, event och restaurangbesök kommer att löpa som vanligt.

Stureplansgruppen kommer att fortsätta arbetet med målsättningen att ha ett ”starkt fokus på att vara en given destination för upplevelser inom restaurang och bar”.

– Jag har varit stamgäst sedan de öppnade 2007 och alltid tyckt att det är ett fantastiskt hotell. Allt från servicen, läget, arkitekturen och de härliga personerna har ständigt gjort intryck. Inte minst har Torbjörn, grundare av Avalon, imponerat med att skapa ett hotell som precis lika gärna skulle kunna ligga på Ocean Drive i Miami, säger Stureplansgruppens koncernchef Vimal Kovac i ett uttalande.

Tillskottet är en del i koncernens satsning inom hotell med bland annat Berns Hotel, Bank Hotel, Boo Boo Living och nu senast det klassiska spa- och möteshotellet Skepparholmen.

– Det 101 rum stora hotellet med takterrass och utomhuspool är en oas av inspiration och lugn i göteborgspulsen. Med det centrala läget utgör Avalon en perfekt utgångspunkt för shopping, kultur, nöjen och ett pulserande liv.

Avalon Hotel är och kommer fortsatt vara medlem av Nordic Hotels & Resorts.