Det var på Edens förskolegård vid Nelly Sachs park som det nyligen hände. En stor sten rasade ner från klippavsatsen ovanför, lyckligtvis var då inga barn ute på gården, enligt förskolan.

https://www.mitti.se/nyheter/har-ar-kungsholmens-popularaste-forskola/lmsau!5395499/

En förälder som Mitt i har varit i kontakt med är kritisk till hanteringen eftersom det ska ha varnats för stenen tidigare. Föräldern anser även att parken är osäker med exempelvis branta klippor.

– Det är oroväckande att något sånt här behöver hända innan det görs någonting, säger föräldern som vill vara anonym.

Enligt förskolerektor Annika Rambell-Moro har skyddsombudet anmält händelsen och vårdnadshavarna har blivit informerade. Hon ser allvarligt på det inträffade men hänvisar till parkförvaltningen som står för skötseln av parken.

”Självklart är det allvarlig att en sten inte är förankrad i berget. Det finns regler för barnen på gården, där ingår att de inte får klättra eller gräva på berget.” skriver hon i ett mejlsvar.

Enligt parkförvaltningen var man på plats i höstas efter varningen om stenen, men bedömde då att den satt fast ordentligt. Att den nu har rasat ner är ”inte bra” enligt parkingenjör Helena Åkerlindh.

Vidtar ni fler åtgärder för att något liknande inte ska hända igen?

”Det var en till sten bredvid som satt hårt fast men den har entreprenören tagit bort, de har även gått över berget för att se om det är någon mer sten som de kan ta bort”, skriver hon i ett mejl.