Foto: Mostphotos

Stoppades av polis – körde på polisbilen

En bilist som kört ner en vägskylt stoppades av polis. Då körde föraren på en av polisbilarna. Han är nu misstänkt för bland annat grovt rattfylleri. Här är veckans blåljusrapport.

  • Publicerad 09:43, 3 maj 2021

E18

Söndag 22.20

Grov vårdslöshet i trafik mm. En bilist i 30-årsåldern körde synnerligen vingligt inne i Enköping. Han var uppe på trottoaren med bilen och han körde ner en vägskylt. Han fortsatte upp på motorvägen där han tappade ett däck. Allmänhet hade då ringt polis som med flera bilar kunde stoppa mannens framfart. Då körde han in i en polisbil bakifrån, dock utan personskador. Den vinglande bilisten visade sig ha 0,62 milligram alkohol per liter utandningsluft, det vill säga över gränsen för grovt rattfylleri.

Munksundet

Lördag 10.30

Stöld. En elcykel av märket Crescent värd 13.000 kronor har stulits. Den stod i ett cykelgarage på Munksundet. Stölden upptäcktes kl 10.30 på lördagen.

Sandgatan

Lördag 02-tiden.

Försök till stöld. Två personer som är mycket välkända hos polisen togs under natten till lördagen då de tagit sig in i en källare på Sandgatan genom att bryta upp tre dörrar. De två är enköpingsbor, en man i 50-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern. Boende på adressen hade hört dem, polis kom dit och kunde gripa de båda, som då hade brottsverktyg med sig. De blev misstänkta för försök till stöld.

”Känns galet bra”

Nyheter Den 20-årige Örsundsbrobon Elias Öberg längtar att få gå ut och dansa med vänner igen. Så pass mycket att han gjort en låt på ämnet. En låt som tagit sig hela vägen till final i musiktävlingen P4...fredag 14/5 10:26

Sångstund för små ska ske stirrande på skärm

Nyheter Det 14 maj hålls en glad sångstund för de allra minsta och deras vuxna. Evenemanget sker via dataprogrammet Teams.torsdag 13/5 1:15