E18

Söndag 22.20

Grov vårdslöshet i trafik mm. En bilist i 30-årsåldern körde synnerligen vingligt inne i Enköping. Han var uppe på trottoaren med bilen och han körde ner en vägskylt. Han fortsatte upp på motorvägen där han tappade ett däck. Allmänhet hade då ringt polis som med flera bilar kunde stoppa mannens framfart. Då körde han in i en polisbil bakifrån, dock utan personskador. Den vinglande bilisten visade sig ha 0,62 milligram alkohol per liter utandningsluft, det vill säga över gränsen för grovt rattfylleri.

Munksundet

Lördag 10.30

Stöld. En elcykel av märket Crescent värd 13.000 kronor har stulits. Den stod i ett cykelgarage på Munksundet. Stölden upptäcktes kl 10.30 på lördagen.

Sandgatan

Lördag 02-tiden.

Försök till stöld. Två personer som är mycket välkända hos polisen togs under natten till lördagen då de tagit sig in i en källare på Sandgatan genom att bryta upp tre dörrar. De två är enköpingsbor, en man i 50-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern. Boende på adressen hade hört dem, polis kom dit och kunde gripa de båda, som då hade brottsverktyg med sig. De blev misstänkta för försök till stöld.