En inbjudan till en så kallad freedomfest på Storholmen har i augusti cirkulerat i sociala medier. 

Festen skulle arrangeras av samma personer som grundat Frihetsrörelsen, som låg bakom uppmärksammade demonstrationer i våras. Deras tanke är att coronarestriktioner är skadliga för samhället. 

På festen skulle deltagarna enligt inbjudan slippa krav på avstånd och sittande bord. I stället utlovades dans och lustgas till försäljning.

”Stängslat runt huset”

Till en början var det tänkt att festen, enligt inbjudan, skulle äga rum i omstridda Villa Kassman. Detta mot ägaren Tobias Applös vilja.

Som Mitt i tidigare har berättat är Villa Kassman föremål för en tvist där den den lagfarna ägaren inte får tillgång till huset då den tidigare ägaren anser att han har rätt att bo där. 

https://www.mitti.se/nyheter/jag-ar-inte-bara-en-tjomme-som-gatt-in/repudz!@6H75M50YzP3E75@vZeF0g/

Efter en rad åtgärder från Tobias Appelö har dock festplanerna avvärjts.

– Vi har stängslat runt huset, stängt av el och vatten och hyrt in ett vaktbolag. Det kommer inte att bli någon fest, säger han.

Polisen kände till planerna

Polisen, Lidingö stad och länsstyrelsen kände till festplanerna, enligt Appelö.

Den tidigare ägaren, Leif Runo Carlsson, har jobbat med att arrangera fester och event i Villa Kassman. Han förnekar dock kännedom om festen.

Max Winter, en av grundarna till Frihetsrörelsen bekräftar däremot planerna via SMS. Enligt honom var tanken först att hålla festen på Storholmen. Nu ska den däremot hållas på Söder Mälarstand. Runt 150 personer ska redan vara anmälda.