Stockholms stads planer för Stockholmsmässan skapar nu viss turbulens i ledningen. Vd:n Christian Clemens avgick vid mässans styrelsemöte på onsdagen.

– Det är ett naturligt byte när vi nu går in i en aktiv försäljningsprocess av mässverksamheten. Christian var mer inriktad på att hantera mässan och det har han gjort bra, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S), som också är styrelseordförande i Stockholmsmässan, till Mitt i.

Staffan Ingvarsson är ny vd för Stockholmsmässan.

Staffan Ingvarsson är ny vd för Stockholmsmässan.

Pressfoto

Ska hitta en köpare

Ny vd är Staffan Ingvarsson, som varit för vd för Stockholm Business Region, stadens näringslivs- och destinationsbolag, i fem år. Hans stora uppgift blir att hitta en köpare till till mässans operativa verksamhet.

– Han har lång och gedigen erfarenhet från från Stockholm Business Region. Nu tar han tjänstledigt därifrån för att kunna gå in i försäljningsprocessen, säger Karin Wanngård som har gott hopp om att man ska hitta en köpare.

– Pandemin har slagit hårt mot mässverksamheter och det finns fortfarande en eftersläpning. Med det sagt finns det ändå en stor potential för mässor – men Stockholms stad behöver inte vara ägare. Vi vill att privata ägare tar över.

Mitt i har tidigare berättat om stadens planer på att riva Stockholmsmässan, något som i så fall kan påbörjas framåt 2030. Planen är sedan att bygga tusentals bostäder i mässområdet.

Ser fram emot arbetet

Stockholms stad ska fortsätta att äga moderbolaget Mässfastigheter AB, det är den operativa verksamhet som ska säljas. Var verksamheten sedan ska ligga blir en fråga för köparen.

– Jag ser fram emot att leda bolaget i en transformering som ska ge goda förutsättningar inte bara för en ny ägare utan också för en fortsatt utveckling av mäss- och mötesbranschen i stockholmsregionen, säger Staffan Ingvarsson i ett pressmeddelande.

Christian Clemens blev vd för Stockholmsmässan i januari 2020.