Foto: Mostphotos

Stockholmare och sörmlänningar stod för brotten i helgen

Lugnet råder när det är kalla nätter och pandemi. Polisen har sällan sett så lugna helger som den nyss gångna. De enda brotten som anmäldes eller upptäcktes i Håbo gällde personer från andra orter. Här är blåljusrapporten från helgen.

  • Publicerad 13:32, 8 feb 2021

Söndag 13.00

Ekolskrog

Grov kvinnofridskränkning. Ett par i 40-årsåldern från Sörmland åkte bil på E18 under söndagen. De blev osams och kvinnan släpptes av på motorvägen. De två har tidigare bott ihop och har gemensamma barn. Hon anmälde honom för grov kvinnofridskränkning och sedan mannen stoppats på Kungsgatan i Enköping av polis blev han anhållen.

Fredag 23.30

Ekolskrog

Drogbrott. En stockholmare i 20-årsåldern fick lämna ifrån sig körkortet till polisen sedan han stoppats vid Ekolskrog och misstänkts köra bil drogpåverkad och varit positiv på snabbtestet.

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24