Lov. I Sickla blir det cirkusskola måndag-till fredag. Foto: Mostphotos

Spökjakt, skeletthistorier och godistillverkning

Nästa vecka får Nackas unga ledigt från skolan. Men det finns ingen anledning för kommunens skolbarn att sitta sysslolösa.

  • Publicerad 10:11, 23 okt 2020

Det är tydligt skräck- och godistema på en hel del av aktiviteterna under höstlovet, som avslutas under allhelgonahelgen. Inte minst på Nackas fritidsgårdar.

Tvåan, som ligger vid Nacka forum, visar till exempel skräckklassikern "Beetlejuice" under torsdagen medan Björknäs kickar igång veckan med godistillverkning.

Cirkusskola och fotokurs

Men även den som är mindre förtjust i bus och godis får sitt lystmäte under veckan. I Sickla erbjuds både cirkusskola och kurser i foto och form. Några stopp längre bort med Saltsjöbanan kommer det verkligen att sjuda av aktivitet.

Fisksätra aktivitetscentrum satsar på workshops i bland annat låtskrivande och afrikansk dans medan muséet Hamn bjuder in till familjevisningar med både gastkramande skeletthistorier och pyssel för hela familjen.

På fritidsgården blir det bland annat spökboll och Escape Room.

nacka.se hittar du fler tips inför lovet.

Testa handboll och gör robotar

Höstlov i Nacka

Fritidsgårdarna bjuder självklart på en uppsjö aktiviteter under veckan. Bland annat blir det godistillverkning i Björknäs, Thriller Dance Challenge i Fisksätra och pumpatävling i Älta.

I Sickla blir det cirkusskola hela veckan som avslutas med uppvisning under fredagen. Mer information och anmälan på cirkusskola.se. I samma kvarter bjuder även Dieselverkstaden in till flera tvådagarskurser, bland annat i foto och form.

För den som är mer nyfiken på varelser och väsen finns teatervandring på Svindersvik. Dagsvandring från 5 år och kvällsvandring från 12 år.

Fisksätra aktivitetscentrum satsar istället på workshops av olika slag under veckan. Här kan du lära dig mer om låtskrivande, testa dina vingar som dj, fördjupa dig i afrikansk dans eller teckna, måla och pyssla.

Ett stenkast därifrån finns muséet Hamn som under lovet har öppet tisdag-söndag klockan 10-16 med två familjevisningar per dag. Gastkramande skeletthistorier och pyssel utlovas.

Även Vår gård i Saltsjöbaden uppmärksammar lovet och anordnar bland annat loppis, bakskola och ungdomsyoga under veckan. Det blir även historievandring med spökbesök lagom till allhelgonaafton.

nacka.se hittar du mer information om vad som sker i just ditt område under lovet.

Visa merVisa mindre