Rugby och handel. Gubbängsfältets nya planer ska stå klara, liksom handelsplatsen i Sköndal. Foto: Mattias Kamgren/Claudio Britos

Spåkulan: Så blir 2021

Ett nytt år närmar sig med stormsteg! Vad kommer det att stå i lokaltidningen 2021? Här listar vi några av årets troliga snackisar.

  • Publicerad 11:03, 23 dec 2020

Rugby och konstgräs

Det blir hårda tag på Gubbängsfältet framöver. I sommar ska de båda nya rugbyplanerna vara färdigbyggda. Den ”fria” ytan på fältet blir mindre, men en ganska häftig lagsport får ett nytt hem.

Apropå idrottsplaner: I höst är det tänkt att både Kvickenstorps BP på Farstaängen och Sköndals BP ska få konstgräs och kunna användas av betydligt fler än i dag.

Kökaos på handelsplatsen?

Redan samma dag som Willys öppnade blev det snack i sociala medier om trafiken. Men egentligen är det väl först när pandemin har dragit förbi och de nya butikerna öppnar i november, som vi vet om handelsplats Sköndal blir det trafikhelvete som många sköndalsbor befarat.

Nya butiker plus gym och restaurang innebär i alla fall att man i samma byggnad kommer kunna bygga biceps och sen belöna sig själv med både blommor, bärs och burgare ...

Framtid för Fagerlid?

En av årets bedrifter 2020 var att Hökarängens stadsdelsråd lyckades förmå Stockholms stad att skjuta upp rivningen av parkleken Fagerlid i Hökarängen – och dessutom få avtalsförslag om att ta över driften. Men det krävs pengar för att rusta upp de fuktskadade byggnaderna. Kan den ideella föreningen skaka fram de nödvändiga miljonerna?

Vaccinvåren

Massvaccineringen mot covid-19 blir vinterns och vårens stora nyhet att följa. Visst vore det skönt att någon gång under året kunna läsa rubriken: ”Nu är pandemin förbi!”