Skolmiljarden. Sollentunas skolor får drygt 12 miljoner av de statliga pengarna. Foto: Mostphotos

Sollentuna får miljonstöd till skolan

Sollentuna kommun får nu ytterligare 12 241 827 kronor från det statliga stödet Skolmiljarden. Syftet är att stärka skolverksamheten efter pandemin och att underlätta för kommunerna att ge alla barn och elever den utbildning de har rätt till, trots effekter av pandemin.

  • Publicerad 12:10, 23 maj 2022

Alla skolor från förskoleklass till gymnasium som har folkbokförda elever från Sollentuna i sina klasser får ett fast belopp per elev, både kommunala och fristående verksamheter, utan att de behöver ansöka om pengarna.

Direkt till skolorna

Bidraget betalas ut direkt till respektive skola i samband med utbetalning av skol- och gymnasiepeng i maj, och det är skolhuvudmännens ansvar att pengarna används i enlighet med intentionen bakom statsbidraget.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

110 år sedan OS-maran gick i Sollentuna

Nyheter Myten om japanen som försvann skapades i Tureberg I nästa vecka har det gått 110 år sedan maratonloppet i Solskensolympiaden avgjordes då löparna sprang tur och retur från Stockholms stadion – med vändning på höjden mellan Sollentunaholm och...tisdag 5/7 13:22

Uppmaningen: Koppla din hund

Nyheter Problem. Lös hund jagade hästen Hermes Catrin och hästen Hermes blev jagade av en hund på ridturen. Nu vädjar hon till traktens hundägare att hålla koll på sina fyrfotingar ute i skogen.tisdag 5/7 6:30