Titt som tätt trillar medborgarförslagen om fler utegym in till Bromma stadsdelsnämnd. Nu kan äntligen de som längtat efter benböj och axelpress snart snöra på sig gympadojorna och jogga ner till något av de två utegymen som just nu håller på att byggas i Annedal och intill Judarskogen i Södra Ängby.

– Alla redskap är på plats, men de behövs gjutas fast. För att kunna göra det måste isen först smälta. Så fort det blir töväder tar det ungefär en vecka innan det är klart, efter det ska gymmen besiktigas, berättar Tiina Kaski Koivunen, enhetschef på lokal- och parkenheten i Bromma.

Utegymet som håller på att byggas i Annedal är placerat längs gångvägen mellan Tappvägen och Alpvägen, nära Bubbelparken. Det skulle ha blivit klart tidigare, men på grund av en fördröjning fick stadsdelen inte hem materialet. Nu är det 85 procent färdigt.

Placerad närmare skogen

Utegymmet intill Judarskogen i Södra Ängby har varit på tapeten redan sedan 2019. Då skrev vi att gymmet skulle ligga framför tennisbanorna i direkt anslutning till Färjestadsvägen, men det är fel enligt Tiina Kaski Koivunen.

Gymmet kommer istället ligga öster om tennisbanorna, precis vid den lilla stigen intill skogsdungen.

– Det ligger närmare mot grönskan, just för att man ska få en känsla av att vara i skogen när man tränar, säger hon.