Max skall öppna i Åkersberga. Foto: Stefan Källstigen

Snart får Åkersberga ett till snabbmatsställe

Åkersberga får ännu ett snabbmatsställe. Som många redan sett bygger hamburgerkedjan Max en ny restaurang – mitt under pandemikrisen. Premiär blir det sannolikt under sommaren.

  • Publicerad 11:10, 28 apr 2021

– I stället för att stoppa och sakta ner har vi snarare satsat oss ur krisen, säger Henrik Lejon, etableringschef på Max Burgers AB.

När öppnar den nya restaurangen?

– Vi har inte spikat öppningsdatum ännu, men vi siktar på att öppna i juli i år.

Noga utvald plats

Enligt Henrik Lejon blir restaurangen i Åkersberga en av runt tolv nya som hamburgerkedjan med rötter i Lappland startar under 2021. Förra året startade man tio.

– Vi har länge jobbat för att hitta en bra plats i Åkersberga och vi är jätteglada att få till det här, säger han.

Platsen är vid handelsområdet Pilstugetorget, bland det första man ser när man kommer till Åkersberga.

– Vi vill att våra gäster ska se oss tydligt och att det ska vara lätt för våra gäster att ta sig till, samtidigt som vi vill ha goda grannar. Det är precis dessa kriterier vi når på den här platsen.

Ger nya jobb

Enligt Henrik Lejon kommer restaurangen, beroende på vilka öppettider den kommer ha, ge jobb åt 30–50 personer, på hel- och deltid. Ännu är inte rekryteringen klar.

Siffror från statistiska centralbyrån, SCB, visar att etableringen kanske inte är så riskfylld som det kan verka. I hela landet minskade restaurangerna visserligen sin försäljning med 20 procent under coronaåret 2020. Men Österåker tillhör undantagen.

Här ökade försäljningen tvärtom med 12 procent 2020 – även om den del krögare haft det mycket tufft. Generellt klarade sig snabbmatsrestaurangerna bäst, visar SCB:s kartläggning.