Något gult swishar förbi och studsar in i väggen. På samtliga fyra banor i Smedslättshallen pågår träningarna för fullt. Mitt i är på plats för att träffa spelarna från klubbens pojkar 15 lag.

Det har varit en strålande säsong för laget i Smedslättens tennisklubb. Serien tog de hem med en omgång kvar och nu stundar klubbens första SM-slutspel i lagform där de representerar Stockholm.

– Vi har gjort en fantastisk säsong där vi kunnat rotera på samtliga åtta spelare. Det känns fantastiskt att vi ska få spela slutspel i år, säger lagets tränare Jonathan Kidane.

Klubben står även som arrangör för årets SM-slutspel.

– Vi fick frågan för ett par veckor sedan och det var aldrig någon tvekan, säger Jonathan Kidane.

Hur ser du på att klubben gått till slutspel?

– Det betyder otroligt mycket för både klubben och mig som tränare. Det är fantastiskt att ha fått följa killarnas utveckling under åren.

Publiken ger energi

Under säsongen har klubben haft ett stort stöd från både medlemmar, familj och vänner som oavsett hemma- eller bortamatch kommit och stöttat spelarna. Något som kan bli en fördel i slutspelet.

– Stödet betyder väldigt mycket och det ger oss spelare en extra kick. Jag tror det kommer vara en fördel för oss, säger spelaren Alvar Lange.

Lagkamraten Daniel Iliyaich håller med.

– Alla på läktaren ger oss spelare en otrolig energi här på hemmaplan. Man känner ett lugn när de hejar på en.

Det står träning på schemat och några av killarna i laget passar på att värma upp. Bollarna studsar fram och tillbaka, fram och tillbaka. Ljudet från bollar som träffar racketar fyller hela hallen.

En stor familj

Enligt spelarna i laget grundar sig säsongens framgång i den goda lagstämningen som finns. Flera av killarna vittnar om en positiv stämning där alla kommer bra överens med varandra.

– Vi har blivit som en familj och vi har mycket laganda. Alla känner alla och när man kommer till hallen känns det som att komma hem, säger Daniel Iliyaich.

– Alla stöttar verkligen alla oavsett om man vinner eller förlorar en match, slår en dålig boll eller gör något bra på träning.

Smedslättens 15-åringar har klättrat genom seriesystemet, ända från division tre till det nu stundande slutspelet.

– Klubben har växt enormt de senaste åren. För drygt tio år sedan hade vi knappt några juniorer i topp. Men nu har vi flera duktiga spelare, säger Emil Kindhult.

Ska det bli kul med slutspel?

– Det ska bli riktigt roligt. Det är kanske de största och roligaste matcherna vi kommer spela här.

Är ni nervösa?

– Nej, faktiskt inte. Men det blir nog lite mer nervöst när det närmar sig, säger Alvar Lange.

De sista slagen slås samtidigt som Mitt i:s reporter börjar packa ihop för att lämna Smedslättshallen, där klubbens pojkar 15 kan vinna sitt första SM-guld om en dryg vecka.