Polisen larmades till Kungsängen klockan 21.53 i lördagskväll. Foto: Most Photos

Smällare kastades mot EU-migranter som sov i Kungsängen

Vid 22-tiden på lördagskvällen larmades polisen till Kungsängen då det hörts höga smällar. Väl på plats visade det sig att smällarna kom från knallskott.

  • Publicerad 14:11, 16 aug 2021

Knallskotten hade kastats mot EU-migranter som låg och sov i ett parkeringsgarage, uppgav polisen till Aftonbladet.

– Ingen blev skadad men de har visat oss resterna efter knallskotten och blev naturligtvis jäkligt rädda, sa Ola Österling vid polisens regionledningscentral till tidningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gärningspersonerna ha lämnat garaget i sju bilar efter att knallskotten kastades.

Då Mitt i kontaktar polisen under måndagsförmiddagen uppger presskontakten Anders Brygelsson att en anmälan om försök till grov misshandel har upprättats men kan i övrigt inte säga mer om lördagens händelse.

– Ingen är i nuläget gripen eller misstänkt, säger Anders Brygelsson.

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01