Genre genrebild polis blåljus utryckning avspärrning avspärrat polisen olycka brottsplats Foto: Mostphotos

Skottlossning mot bostad i Rotebro

Strax efter klockan 2 i natt larmade flera personer polisen om skottlossning i Rotebro i Sollentuna.

  • Publicerad 07:00, 24 sep 2021

På plats konstaterade polisen att någon skjutit mot en bostad, i närheten av det hus där någon kastade in en handgranat natten till måndag. Flera tomhylsor hittades.

Polisen: Handgranat kastades in i fel lägenhet

– Det har hänt i närområdet. Men det är alldeles för tidigt att säga om det finns något samband mellan händelserna, säger Lena Baaki, vakthavandebefäl vid polisen, till Aftonbladet.

Under natten spärrades platsen av och polisen knackade dörr i området.

Ingen skadades vid skottlossningen. En förundersökning gom grovt vapenbrott och grovt olaga hot har inletts. På fredagsmorgonen hade ingen gripits.

I måndags skadades en kvinna i benet av den handgranat som kastades i en lägenhet. Handgranaten slänges in i fel lägenhet och drabbade en familj som inte var tilltänkt måltavla.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Corona: Ökad smittspridning för tredje veckan i rad

Nyheter 53 nya fall konstaterades i vecka 41 53 nya smittade av corona konstaterades i Sollentuna under vecka 41, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Det innebär ökad smittspridning i kommunen för tredje veckan i rad, även om den...torsdag 21/10 16:15

Jämn rysare när politiker sa nej till att sälja skolbyggnad

Nyheter Styrande majoriteten var splittrad i frågan Det var ovisst in i det sista och omröstningen blev jämn när kommunstyrelsen i förra veckan sa nej till försäljningen av fastigheten i Rotebro där förskolan Kokalite ligger.torsdag 21/10 6:20