Minska trängsel. Täby kommun har beslutat att hög­stadieskolorna ska ha distansundervisning efter sportlovet. Foto: Mikael Andersson

Skolor i Täby håller stängt i två veckor

Täby kommunala högstadieskolor håller stängt efter sportlovet. Detta för att minska spridning av covid-19.

  • Publicerad 16:29, 5 mar 2021

Ta kontakt med skolan om du är orolig

Distans. Maria Assarsson, utbildningschef hoppas att smittspridningen snart går ner, då undervisning på skolan är det bästa. Foto: Pressbild Täby kommun

Men anledning av ökad smittspridning av covid-19 i länet har Region Stockholms smittskyddsläkare gått ut med rekommendationen att samtliga högstadier och gymnasium ska hålla distansundervisning efter sportlovet.

Täby kommun tog därför beslutet att Täbys kommunala högstadieskolor ska studera hemifrån under vecka tio men även vecka elva, alltså från 15 mars till och med 21 mars.

Minskar trängsel

Anledningen är att man vill minska trängseln i skolans lokaler.

– Vi bedömer hur möjligheten ser ut för att hålla avstånd i skolan lokaler. Just nu ökar smittspridningen i regionen enligt Folkhälsomyndigheten och därför har vi beslutat att hålla delvis fjärrundervisning, säger Maria Assarsson, utbildningschef på Täby kommun.

Även Åva gymnasium kommer att bedriva delvis fjärr- och distansundervisning för att minska trängseln i skolans lokaler under vecka 11.

Vissa är välkomna

De elever som går på grundsärskola och gymnasiesärskola, samt de som är i behov av särskilt stöd kommer inte behöva studera hemifrån.

Undantag gäller också för vissa som gör praktiska moment på skolan.

Vissa elever upplever att det är svårt att hålla fokus när man studerar hemma, hur ser du på den situationen?

– Den allra bästa undervisningen för elever är närundervisning och vi vill att eleverna ska tillbaka till skolan så snart som möjligt. Men för att göra det så bra som möjligt så har vi fjärrundervisning och ett schema så att undervisningen ska vara så lik den vanliga undervisningen som möjligt, säger hon.

Hon säger också att om barnet upplever svårigheter med studierna så ska föräldrar kontakta skolan.

– Ta kontakt med skolan om du är orolig. Vi arbetar varje dag för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att våra elever ska nå kunskapskraven, säger hon.