På en bild från skogspartiet som Mitt i har tagit del av syns bland annat bråte på marken och vad som ser ut att vara ett väderskydd.

Tomas Gramén, kommunpolis i Bromma, säger att polisen har varit i det aktuella skogspartiet vid flera tidigare tillfällen.

– Den platsen har varit föremål för massor av samtal och oro från medborgarna.

Nu har ännu en polisanmälan gjorts.

– Vi har haft patruller där för att göra en bedömning, säger Tomas Gramén.

Maria Östman, trygghets- och säkerhetssamordnare på Bromma stadsdelsförvaltning, gav i förra veckan beskedet att polisen skulle ha en insats på platsen och att den samtidigt skulle städas.

Om det varit en bosättning på platsen vill inte socialtjänsten i Stockholms stad kommentera. Enligt Sofia Månsson, chef för uppsökarteamet och EU-teamet på socialförvaltningen, finns det i dag cirka 60 bosättningar i staden som teamet känner till. Teamen besöker regelbundet dessa platser och informerar de som befinner sig där om rättigheter och skyldigheter, enligt Månsson.

"Uppsökarna arbetar med att motivera till förändring och stöttar i kontakten med socialtjänsten", skriver hon i ett mejl till Mitt i .

Att komma till rätta med den här typen av nedskräpning och bosättningar är svårt, menar kommunpolis Tomas Gramén.

– I stort sett samma problem dyker då upp på annan plats, de flyttar på sig. För polisens del är det ett kontinuerligt arbete.