Försäsongen är över och nu börjar handbollslivet på riktigt för Skånela. Och det började bra med två raka segrar för herrlaget. Först mot AIK i premiären med 32-27 och i derbyt borta mot Rimbo med 33-21.

– Det känns oerhört bra att vara igång. Försäsong är bara en lång marsch mot att serien ska dra igång. Allt man gör fysiskt, tekniskt och taktiskt ska mynna ut i att man ska vara så väl förberedd inför premiären som det bara går, säger Jimmy Karlsson som är tränare för Skånela.

Under försäsongen fick laget skador på fyra viktiga spelare som inte var tillgängliga i premiären mot AIK.

– Vi har en stökig försäsong med många skador och jag var lite orolig inför en premiär mot en nykomling och man vet inte riktigt vart man står. Men vi vann ganska tryggt utan att för den delen vara superbra. Vi är ganska stabila bakåt och är föränderliga i vårt försvarsspel. Det märktes att vi är ett etablerat allsvenskt lag jämfört med AIK, säger Jimmy Karlsson.

Målsättningen för säsongen är glasklar. Skånela ska vara ett topplag även i år.

– Att vara ett topplag innebär topp fyra för oss. Där var vi förra året och det finns ingen anledning att sätta upp ett lägre mål i år men det är en jämn liga och det är mycket som ska klaffa. Man kan lika gärna komma tvåa som sexa. Vi har den kapaciteten, säger Jimmy Karlsson.

Förra säsongen föll Skånela på målsnöret att ta klivet upp i Handbollsligan – den högsta serien. Laget nådde kvalspel där de förlorade mot Önnered i bäst av fem. Detta efter att ha haft matchboll med en 2-1 ledning i matcher men förlorade de två sista avgörande matcherna. Denna säsong ska det gå bättre.

– Vi lärde oss otroligt mycket av kvalspelet. Sedan har vi ett nytt lag i år och det är nya förutsättningar i andra lag. Men vi vet att vi är bra mot bra lag och då handlar det om att kunna göra jobbet under en hel säsong. Våra toppar är riktigt bra men har varit lite ojämna tidigare år.