Star Wars live in concert

Det episka äventyret och kampen mot imperiet fortsätter. Star Wars: The Empire Strikes Back blir live in concert. Efter att föregångaren, A New Hope, sålt slut flera datum under våren 2022 släpps nu den självklart bättre och mäktigare Episode V också. Vilket i praktiken innebär att samtidigt som filmen visas i sin helhet på stor duk spelar Stockholm Concert Orchestra live de Oscarsbelönade kompositören John Williams musik under ledning av dirigent Julian Bigg. 12 000 biljetter är ute till försäljning så vi kan väl redan nu konstatera att evenemanget är inte är lämpat för den lättstörde biobesökaren som i tystnad och ensamhet helst stilla njuter.

Plats: Scandinavium, fredag 14 april, kl 19.30.

Maja Francis. A Pink Soft Mess.

Maja Francis. A Pink Soft Mess.

Press

A Pink Soft Tour

Med förra årets hyllade debutalbum A Pink Soft Mess och nya spännande tolkningar i bagaget, väntar nu möjligheten att uppleva en av landets mest unika röster på scen. Maja Francis har varit en del av den svenska musikscenen sedan släppet av debutsingeln Last Days Of Dancing år 2015. Åren efter följde samarbeten med bland andra Veronica Maggio och inte mindre än tre EP-släpp. Efter succén i Så Mycket Bättre i höstas är var det såklart dags för en turné.

Plats: Lisebergsteatern, torsdag 30 mars, kl. 20.00-21.00. Dörrarna öppnar kl. 19.00.

Retrocyklar. 1 april laddar Returhuset för cykelsläpp.

Retrocyklar. 1 april laddar Returhuset för cykelsläpp.

Returhuset

Retro cykelsläpp

Dags för cykelsläpp på Returhuset som i år har retrotema. Och datumet till trots är det inget skämt. Returhusets cykelverkstad nyrenoverar och helservar begagnade cyklar. Retrotemat innebär att det är främst cyklar från 1940- till 90-talet som är till salu. Försäljningen drar igång klockan 10.00. Är du tidig öppnar grinden in till Kretsloppsparken redan en timme tidigare. Du får en nummerlapp vid ankomst och cykelköp sker i turordning.

Plats: Returhuset, Kretsloppsparken Alelyckan, Lärjeågatan 12, lördag 1 april, kl. 10.00.

Avskalat. Festivalen med naturligt fokus.

Avskalat. Festivalen med naturligt fokus.

Press

Avskalat

Avskalat är festivalen med fokus på naturvin och hantverksmässigt framställd cider. På plats presenterar Sveriges främsta importörer och producenter av dessa ärliga drycker ett unikt utbud av produkter att provsmaka. Dessutom erbjuds passande mat som exempelvis crepes samt utvalda delikatesser i form av ost, chark och choklad. Botanisera, provsmaka och njut.

Plats: Auktionsverket Kulturarena, Tredje Långgatan 9, lördag 1 april, kl. 12.00-16.00 och 17.00-21.00.

Göteborg Modell och Hobby. Allt inom radiostyrt.

Göteborg Modell och Hobby. Allt inom radiostyrt.

Press

Göteborg Modell och Hobby

Aeroseum är tillbaka med en av sina populäraste mässor – Göteborg Modell och Hobby. Som besökare kan du se framemot allt inom radiostyrt, såväl bilar och båtar, som flyg och pansarfordon. Du får exempelvis möjligheten att prova på att köra radiostyrda fordon av alla de slag, det kommer finnas försäljning av hobbyartiklar och du kan få tips om modellbyggnation av proffs.

Plats: Aeroseum, Nya Bergets Väg 50, Säve, lördag-söndag 25-26 mars, kl. 11.00-18.00.