Majorna

Murbräckan är ett band från Göteborg som skriver rockmusik om livet i Majorna. Från kommande andra albumet Gäst i mitt eget hus släpps släpptes nyligen singeln Silverkällan – en hyllning till den naggade institutionen med samma namn.

Franska Trions Matti Ollikainen gästspelar på dubbelpiano, ett piano var uppenbarligen inte tillräckligt för att fånga känslan av Silverkällans sjövilda groove. 

– Allt förmedlas via skitig shuffle, skruvade gitarrlicks, biografisk pratsång, och ett distat basdriv tjockt som kvicksand. Tankarna kanske går till The Bad Seeds, Nationalteatern eller John Lee Hooker. Följ med på den vansinniga irrfärden mot allas vår fyr i dimman, hälsar Murbräckans medlemmar – Alexander Odstam på bas/gitarr/sång, Eric Diedrichs på gitarr/bas/sång och Axel Diedrichs på trummor. 

Såväl singel som album har spelats in på anrika Nacksving Studios, tidigare associerat med lokala legendarer som Nationalteatern, Nynningen och Broder Daniel. 

Silverkällan är albumets tredje och sista singel, sedan tidigare finns röjiga Stor Stark och Ljusa Tider tillgängliga på Spotify. 

Gäst i mitt eget hus släpps digitalt 24 maj och på vinyl den 8 juni, och man kommer få chansen att få se Murbräckan på scen många gånger under året, lovar trion.

Men först blir det releasefest tillsammans med Rödtjut och Enskild Firma, på M/S Götapetter, Gullbergs Strandgata 15, lördag 8 juni. 

Rock on!