Kunskapens hus i Märsta. Foto: Jens Kassnert

Sju miljoner för att lindra pandemieffekter

Sigtuna kommun får, precis som alla andra kommuner i Sverige pengar från statsbidraget ”Skolmiljarden”. För Sigtunas del handlar det om drygt sju och en halv miljoner kronor.

  • Publicerad 16:59, 6 apr 2022

Samtliga kommuner får ta del av stadsbidraget ”Skolmiljarden. Ett bidrag som ska bidra till att alla barn och elever får den utbildning de har rätt till, trots pandemin. För Sigtunas del får kommunen lite drygt sju och en halv miljon kronor.

– Det här är ett välbehövligt tillskott som vi kommer att använda för att lindra pandemins negativa effekter för våra barn och unga i kommunen, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Efter att kommunen har fördelat pengarna hamnar störst summa i barn- och ungdomsnämnden. De tilldelas nästan sex miljoner kronor. De ska lyfta elever som på grund av pandemin hamnat efter i skolarbetet. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får resterande del.

– Fokus kommer att vara på en förstärkning till skolor med högstadium eftersom vi vill intensifiera arbetet med måluppfyllelse för våra avgångselever. Det gäller framförallt för de elever som behöver olika former av stöd, men även för många andra elever som i och med pandemin inte kunnat nå sin fulla potential, säger Pernilla Bergqvist.

Skolorna i kommunen behöver inte själva ansöka om att få ta del av pengarna utan de portioneras ut till kommunala och fristående skolor utifrån antalet inskrivna elever som är folkbokförda i Sigtuna kommun.

Detta ska pengarna användas till:

Förstärkning till skolor med högstadium för att intensifiera arbetet med måluppfyllelse för våra avgångselever.

Utökad lov- och simskola under sportlov, påsklov och sommarlov.

Förstärkt undervisning i ämnen som varit särskilt drabbade.

Ökad läxhjälp och extra undervisning riktad till elever som befaras inte nå målen.

Kostnader för timvikarier utifrån ökad sjukfrånvaro.

Källa: Sigtuna kommun

Visa merVisa mindre

Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden. Foto: Pressbild

Brand i vedpanna i Odensala

Nyheter Ingen person kom till skada under branden Det brann i en vedpanna under söndagskvällen. Ingen person kom till skada och det var inte risk för någon spridning av branden som ägde rum i Odensala.måndag 27/6 10:57

Ny lågprisparkering öppnar vid Arlanda

Nyheter Parkeringsplatsernas Ryan Air En ny långtidsparkering har öppnat vid Arlanda. Det som sticker ut är priset.söndag 26/6 16:08

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nyheter Pendeltågens dörrar öppnas inte automatiskt under sommaren Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.torsdag 23/6 13:19