Ökar kapacitet. Med start i sommar ska Sjöstadsskolan byggas om till en kostnad av 11,4 miljoner kronor. Foto: Andreas Enbuske

Sjöstadsskolan ska bli större till hösten

Efter fyra års kamp – parkeringsplatsen vid Sjöstadsskolan ger plats för en större gård. Dessutom byggs skolan om för 26 nya elever på grundsärskolan.

  • Publicerad 13:20, 28 apr 2021

Vid Lumaparken i Sjöstan ligger Sjöstadsskolan. På den kommunala grundskola går ungefär tusen elever, från förskoleklass upp till nian. I lokalerna har även en förskola funnits, men förra året flyttade verksamheten ut.

I staden finns ett stort behov av platser i grundsärskolan. Därför vill staden nu att lokalerna ska användas av grundsärskolan, och öka kapaciteten från 14 till 40 elever.

För att det hela ska bli verklighet behöver 850 kvadratmeter byggas om. Bland annat ska en ny entré till grundsärskolan byggas, och lokaler och toaletter måste anpassas.

En till slöjdsal ska komma på plats, som ska kunna användas av alla på skolan.

Barn i stället för bilar. Sjöstadsskolans skolgård är idag liten, men i sommar ska den göras större genom att växa ut över parkeringsplatsen. Foto: Maja Brand

Skolgården växer

Inga elever ska behöva evakueras under projektets gång.

– Tanken är att det arbete som innebär extra mycket buller ska göras under sommaren, så eleverna inte påverkas. Det som kvarstår att göra under hösten är mest fasadarbeten, säger Felix Wickman, biträdande enhetschef vid utbildningsförvaltningen.

Ambitionen är att allt ska stå klart 1 november, då de nya eleverna välkomnas.

Prislappen för ombyggnaden beräknas landa på 11,4 miljoner kronor. Ärendet klubbades igenom av utbildningsnämnden 22 april.

Samtidigt blir många föräldrar och elevers dröm verklighet. Efter runt fyra års kamp ska parkeringen intill skolan, vid Heliosvägen, göras om till skolgård.

Projektet kostar 2,1 miljoner kronor och sätter igång i sommar.

Glädjebeskedet: Sjöstadsskolan får en uttökad skolgård