I somras anordnades simskola på försök på det nya kommunala badet Toftesta holme nära Össeby-Garns kyrka.

– Barn och föräldrar var glada och gav bra feedback till föreningen, som gärna vill se en fortsättning, säger Annika Wegnebring, idrotts- och ungdomsstrateg på fritidsförvaltningen.

Och en sådan ser det ut att bli.

– Det här visar att den gamla stilen att lära sig simma i sjöar och åar fortfarande håller och att det inte alltid behöver vara en bassäng. Det rimmar också med att vi gärna vill ha så nära som möjligt till simskolorna, säger fritidsnämndens ordförande Lars Carlsson, C.

Formellt finns inga beslut än men han är ändå över-tygad om att försöket blir permanent.

– Jag personligen tycker att det fallit väl ut och att vi ska kunna ha simskola på alla fyra kommunala badplatser: Gustavs udde, Långsjön, Toftesta och Bergsjön.

Efterfrågan finns

När kommunen i våras sonderade intresset för simskola fick de 66 positiva svar. Vid Garnsviken blev det 13 barn som gick simskola under sommaren. Lars Carlsson ser ändå sommarens positiva erfarenheter som ett kvitto på att det finns efterfrågan på simskolor vid sjöarna.

– Jag tror ändå att det blev en grupp mer än planerat. Och på Kvarnbadet finns säkert också något avhopp. Jag ser det här som jättepositivt. Jag ser ingen anledning att titta på såna detaljer.