När Statistikmyndigheten SCB släppte nya siffror för befolkningsmängden i landets samtliga kommuner stod det klart att Sigtuna kommun har passerat 50 000 invånare, närmare bestämt 50 172.

Fler och fler personer flyttar in i kommunen och Sigtuna har varit nära att nå över 50 000 invånare ett tag. Nu är alltså den magiska gränsen nådd.

– Det är glädjande att vår kommun växer och att vi nu passerat milstolpen 50 000 invånare. Sigtuna kommun har under en längre tid varit en stark tillväxt- och inflyttningskommun, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) till kommunens hemsida.

Större krav på kommunen

Men, med fler invånare ställer det större krav på kommunen och dess verksamheter.

– Att växa innebär också utmaningar. Infrastruktur ska växa i samma takt som invånarantalet och utbudet av vård, skola och omsorg, våra kärnuppdrag, ska hålla en kontinuerligt hög kvalitet. Detta samtidigt som den pågående pandemin satt vår verksamhet och vårt samhälle under stark press, säger Olov Holst.

Olov Holst känner sig trygg med att kommunen ska klara av de ökade kraven. Målbilden är tydlig.

– Sigtuna kommun ska vara en av Sveriges främsta kommuner att bo, verka och leva i, säger han.

180 invånare behövdes

De senaste 180 invånarna som behövdes för att passera 50 000-gränsen tillkom under det tredje kvartalet detta år.

– Sigtuna kommun har alltid varit en kommun med en stark historia, bredd och mångfald. Nu har vi också passerat 50 000 invånare, vilket är ytterligare en milstolpe i vår historia. Det är med både stolthet och ödmjukhet jag kan säga att vi som arbetar inom Sigtuna kommuns verksamheter outtröttligt jobbar för att utveckla och förbättra den service vi dagligen ger till invånare och företagare i kommunen, säger Birgitta Pettersson som är kommundirektör i Sigtuna kommun.