Återskapat. I hörnet Sveavägen/Olof Palmes gata (tidigare Tunnelgatan) återskapades miljön från 1986 förra veckan. Foto: Pekka Pääkkö

Serie om Palmemordet spelas in på Sveavägen

Dekorimas skyltfönster och gammal 80-talsreklam. Nej, tiden har inte vridits tillbaka på Sveavägen. Det är en ny, fiktiv serie om mordet på Olof Palme som spelas in.

  • Publicerad 11:20, 12 jan 2021

En serie om Palmemordet, som baseras på boken "Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme" av journalisten Thomas Pettersson, spelas in på Sveavägen.

Serien, med samma namn som boken, produceras av produktionbolaget FLX och är "en fiktiv tolkning av hur Stig Engström, den grafiska designern som utpekades som den troliga gärningsmannen till mordet på statsminister Olof Palme, lyckades gäcka rättvisan ända fram till sin död genom en kombination av fräckhet, tur och polisens handfallenhet" skriver Netflix i ett pressmeddelande.

Små snackisar ska främja grannsämja

I hörnet vid Olof Palmes gata återskapades miljön från 1980-talet förra veckan, till exempel butiken Dekorimas skyltfönster. I serien gör Robert Gustafsson rollen som Stig Engström, och Eva Melander, Mikael Persbrandt och Peter Andersson finns bland de andra skådespelarna.

I veckan fortsätter inspelningarna på Sveavägen, i höjd med biografen Grand. Serien kommer att ha premiär på Netflix någon gång i år.

Här är villaidyllen där Skandiamannen Stig Engström bodde

Foto: Pekka Pääkkö