Kommer du campa här i sommar? Foto: Upplands-Bro kommun

Säsongen på Björknäs camping är igång

Sedan den 30 april är årets säsong på Ådö och Björknäs camping igång. Campingen erbjuder en rad nyheter inför årets säsong.

  • Publicerad 16:59, 2 maj 2022

Mitt i har tidigare berättat om att kommunen avsåg satsa på campingen och driva Björknäs även under 2022.

Satsningarna handlar framförallt om att campingen nu är bemannad dagligen för att kunna hjälpa gäster till rätta. Därtill har kommunen investerat i nya byggnader för både dusch, toalett, tvätt och kök.

I och med att det sistnämnda finns att tillgå öppnar campingen även upp för att ta emot campinggäster som önskar bo i tält.

– Här kan våra besökare semestra nära naturen, nära vattnet, ett stenkast från butiker, apotek och annan service och med närhet till Stockholm. Vi ser fram emot att välkomna årets gäster till Upplands-Bro, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef, i en kommentar.

Bemaningen kommer vara minst två timmar om dagen under lågsäsong och helger. Då man går in i högsäsong är bemaning istället sex timmar.

Förslaget: Kommunen driver Björknäs camping även 2022

”Bokar och checkar in gör gästerna digitalt. Har man inte möjlighet till det hemma så finns det utrustning med skärm vid entrén”, skriver kommunen på sin hemsida.

Det finns även kommunalt vatten och avlopp, samt möjligheten att tömma både latrin och gråvatten.

Badplatsens parkering har utökats och en strandvolleybollplan står redo att användas.

Upplands-Bro uppger samtidigt att ungdomar från kommunen kommer att sommarjobba på campingen under nio veckor i sommar. Ungdomarnas uppgifter kommer kretsa kring att sköta om campingen, ta hand om gäster och ”kanske också hitta på aktiviteter om det kommer många barn”.

Anette Fredriksson är ansvarig på Björknäs camping.

– Förra året hade vi flera barnfamiljer från kommunen som bodde länge på campingen och använde husvagnen som en sommarstuga. En förälder kunde pendla till jobbet medan övriga familjen var kvar. Några kom hit från Tyskland för att plocka svamp och några bodde här när de gick på hundkurs eller spelade golf i närheten, säger Anette Fredriksson.

Det här finns på campingen

15 elplatser

5 platser utan el för husvagn/husbil

9 ställplatser

8-10 tältplatser utan el som öppnar under säsongen

Vattentoaletter och duschar

En diskstation utomhus, intill duscharna

Kök med micro och spis

Möjlighet att fylla på färskvatten

Möjlighet till latrintömning av både fast och separat tank

Minigolfbana och kajakuthyrning

Badplats

Hundbad

Källa: Upplands-Bro kommun

Visa merVisa mindre

Kostnader och intäkter 2022

Tjänsteorganisationen uppskattar att intäkterna från Björknäs camping beräknas bli 200 000 –400 000 kronor under sommaren 2022.

Driftskostnaderna uppskattas bli omkring 1 miljon kronor. Den största kostnaden blir att bemanna med personal på plats. 570 000 kronor kommer personalen att kosta. Här har utvärderingar av 2021 års säsong visat ett större behov av fysisk personal för att få verksamheten att fungera.

Källa: Upplands-Bro kommun
 

Visa merVisa mindre

Upplands-Bro blir med swimruntävling

Femton kilometer – fyra sjöar I höst kommer du kunna simma genom fyra sjöar och springa tolv kilometer utan att lämna kommunen. Då är det nämligen premiär för Upplands-Bro Swimrun 2022.onsdag 6/7 11:02

Då blir det fest i Bro och Kungsängen

Kommunen arrangerar och bjuder på program I regi av Upplands-Bro kommun kommer sensommaren bjuda på fest både i Kungsängen och Bro.onsdag 6/7 10:54