Mitt i har tidigare berättat om att kommunen avsåg satsa på campingen och driva Björknäs även under 2022.

Satsningarna handlar framförallt om att campingen nu är bemannad dagligen för att kunna hjälpa gäster till rätta. Därtill har kommunen investerat i nya byggnader för både dusch, toalett, tvätt och kök.

I och med att det sistnämnda finns att tillgå öppnar campingen även upp för att ta emot campinggäster som önskar bo i tält.

– Här kan våra besökare semestra nära naturen, nära vattnet, ett stenkast från butiker, apotek och annan service och med närhet till Stockholm. Vi ser fram emot att välkomna årets gäster till Upplands-Bro, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef, i en kommentar.

Bemaningen kommer vara minst två timmar om dagen under lågsäsong och helger. Då man går in i högsäsong är bemaning istället sex timmar.

https://www.mitti.se/nyheter/forslaget-kommunen-driver-bjorknas-camping-aven-2022/repvcn!g9wwlg9i1JxaKaWXryRHrw/

”Bokar och checkar in gör gästerna digitalt. Har man inte möjlighet till det hemma så finns det utrustning med skärm vid entrén”, skriver kommunen på sin hemsida.

Det finns även kommunalt vatten och avlopp, samt möjligheten att tömma både latrin och gråvatten.

Badplatsens parkering har utökats och en strandvolleybollplan står redo att användas.

Upplands-Bro uppger samtidigt att ungdomar från kommunen kommer att sommarjobba på campingen under nio veckor i sommar. Ungdomarnas uppgifter kommer kretsa kring att sköta om campingen, ta hand om gäster och ”kanske också hitta på aktiviteter om det kommer många barn”.

Anette Fredriksson är ansvarig på Björknäs camping.

– Förra året hade vi flera barnfamiljer från kommunen som bodde länge på campingen och använde husvagnen som en sommarstuga. En förälder kunde pendla till jobbet medan övriga familjen var kvar. Några kom hit från Tyskland för att plocka svamp och några bodde här när de gick på hundkurs eller spelade golf i närheten, säger Anette Fredriksson.