Tärningen är kastad. Rollspel spelas i Kungsängen. Foto: Wikimedia Commons

Sammankomst för sällskapliga spelare

Möjlighet till rollspel, brädspel och miniatyrmålning finns på Kulturhuset i Kungsängen.

  • Publicerad 01:15, 3 dec 2021

Rollspel utspelar sig i huvudsak i deltagarnas fantasi.

Den som vill pröva på att spela brädspel, rollspel eller måla miniatyrer är välkommen till Kulturhuset i Kunsängen den 9 december. Nyfikna så väl som inbitna spelnördar kan besöka Spelsällskapet Upplands-Bros träff.

Biblioteket håller dörrarna öppna för alla som är sugna på att spela rollspel, brädspel eller pröva på att måla miniatyrer. Möjligheten finns då att prova på någon eller alla av dessa aktiviteter.

Bra att boka

Då antalet tillåtna beökare i bibliotekets lokaler fortfarande är begränsat är det bra att boka plats i förväg.

Rollspel är fantasidrivna sällskapsspel, ursprungligen en avknoppning av miniatyrstridsspel. Det första rollspelet, "Dungeons and Dragons", utkom 1974, enligt Nationalencyklopedin.

Rollspel utspelar sig i huvudsak i deltagarnas fantasi, där de tillsammans lever sig in en spelvärld och ett scenario. Varje deltagare spelar en individuellt utformad rollfigur med olika egenskaper och personlighetsdrag. Målsättningen är att ta sig igenom en tänkt fiktion, ett äventyr, som byggs upp delvis genom muntlig improvisation.

Spelar roller

Rollspelet leds vanligen av en spelledare som antingen improviserar ett narrativ eller följer en sedan tidigare skriven ramhandling. Spelledaren agerar även för de figurer i spelvärlden som inte spelas av en spelare. Rollfigurernas handlingar avgörs av tärningsslag.

Rollspelsträff

När? Torsdagen den 9 december, klockan 18.15.

Plats: Verkstan, plan 5 på biblioteket i Kulturhuset, Furuhällsplan 1, Kungsängen.

Anmälan: görs på e-post till biblioteket@upplands-bro.se

Visa merVisa mindre

400 sommarjobb erbjuds till unga

Ansökan öppnar 1 februari Även om det känns långt bort så är sommaren 2022 på ingång. Detta innebär vila och ledighet, sol, bad och grillkvällar – men också sommarjobb.torsdag 27/1 9:50

170 bostäder planeras vid Säbyholm

Detaljplanen för området vid naturbruksgymnasiet är ute på granskning. I området kring det gamla naturbruksgymnasiet så klarnar planerna för hur utvecklingen ska se ut framåt. Nu kan du åter säga din mening om 170 nya bostäder, återskapande av badplats och mer där till.onsdag 26/1 11:45