Mannen är bosatt på Hisingen och har jobbat på ett av Göteborgs Stads bolag i 20 år. I juni dömdes han mot sitt nekande till 1 år och 8 månaders fängelse för grov stöld, häleri och brott mot vapenlagen.

Enligt åtalet ska mannen hjälpt en anställd på Swedish Match med snusstölder och sedan sålt delar av bytet till kollegor på sin arbetsplats på ett kommunalt bolag.

Hemma hos mannen hittade polisen 2,1 miljoner i kontanter. Pengar som mannen menar kom från bilhandel och pokerspel, det visar domen som nyhetsbyrån Siren plockat fram.

Mannen ska även olagligen har förvarat ett vapen och ammunition i sin bostad.

I samband med fängelsedomen fick mannen sparken från sin kommunala anställning. Nu bestrider han uppsägningen med hjälp av fackförbundet Unionen, vilket GP var först med att rapportera om. I en anmälan till Arbetsdomstolen kräver mannen att uppsägningen ska ogiltigförklaras. Dessutom kräver han Göteborgs Stad på över en kvarts miljon kronor i skadestånd samt ersättning för förlorad lön.

Mannen har hela tiden nekat till brott. Han har erkänt att han sålt snus, men förnekat att det varit på hans arbetsplats och att snuset varit stöldgods.