Torsdagen den 29 oktober stod det klart att Stockholms län får skärpa allmänna råd för att bromsa smittspridningen av coronaviruset.

De nya råden gäller till och med den 19 november, men kan förlängas.

Tyresös tre bibliotek är fortsatt öppna, skrev kommunen på sin hemsida i början av veckan och poängterade att biblioteken inte längre är mötesplatser. Det finns till exempel färre sittplatser än vanligt.

Kommunen uppmanar till korta besök på biblioteken och att göra ärenden via bibliotekets webbplats.

Besökare kan få vänta utanför biblioteken i Trollbäcken och Tyresö strand eftersom det finns en begränsning på hur många som släpps in.

Ingen skridskoåkning

Allmänheten får inte längre åka skridskor i ishallarna, meddelande kommunen dagen efter råden skärptes.

"Då vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och inte kan garantera att det inte blir trängsel i våra ishallar måste vi tyvärr upphöra med allmänhetens åkning tills vidare", skriver kommunen.

Medley håller simhallen Tyresö Aquarena öppen, men "vid högt tryck kan simhallens insläpp stängas temporärt", enligt hemsidan i början av veckan.

Också Friskis & Svettis i Tyresö fortsätter att hålla öppet, men har gjort flera förändringar sedan de nya restriktionerna. Till exempel har duschar och bastu stängts av och färre personer får vara med på gruppassen, skrev föreningen tidigare i veckan på sin hemsida.

Ställer in träningar

Idrottsföreningarna påverkas av de skärpa råden.

Tyresö FF har bland annat ställt in all träning för spelare födda 2004 och tidigare. Träningen för yngre fortsätter men bara utomhus, meddelande föreningen samma dag som råden skärptes.

Den traditionella ST Cupen, som brukar spelas på jullovet, blir inte av. "Tyvärr finns det inte någon praktiskt möjlighet för oss att kunna garantera att vi på ett säkert sätt kan genomföra turneringen", skriver föreningen.

Bio Forellen håller öppet. Max 50 personer får komma in per föreställning, poängterade föreningen i ett Facebookinlägg förra veckan. Det har också varit gränsen sedan tidigare.

"Det är maximalt 2 personer som får sitta tillsammans och det är 1 meter mellan de tillgängliga platserna", skrev föreningen.