Cornelia Renard, 33, och Jonatan Renard, 32, Aspudden:

– Vi har har helt klart ändrat vårt handlingsmönster. Nu planerar vi vad familjen ska äta och handlar sedan det vi har bestämt. Vi köper också mindre utemat. Dessutom har vi tagit bort streamingtjänster och sagt upp den städtjänst vi hade hemma förut.

Kristian Jeremic, 40, Bredäng:

– Jag studerar till ämneslärare i svenska och engelska, och det är knapert att leva på CSN-stöd. Tidigare handlade jag mest på Hemköp men nu blir det också Lidl och jag letar mer efter reapriser. Vi gör också storkok, som är dryga. Vi är en familj på fyra, så det är bra.

Hanna Stenman, 35, Bredäng:

– Jag är frilansande illustratör och jobbar extra som lärare och på gruppboende. Jag kommer att få jobba mer på mina extrajobb för att få ihop det. Jag tittar också mer på extrapriser och spontanhandlar mindre. Jag ska börja göra en budget, men har inte så mycket jag kan dra in på.

Josep Fakiani, 36, Aspudden:

– Jag har blivit mer medveten om vad jag handlar och vad det kostar. Och så håller jag på att sluta röka, både för ekonomins och hälsans skull. Förut var jag på bar eller restaurang fyra dagar i veckan, nu blir det två. Jag avstår inte helt. Jag är spanjor och behöver det sociala!

Emma Thomsen, 38, Gröndal:

– Tidigare har jag tänkt ganska lite på ekonomin men nu funderar jag mer. Planen är att jag och min man ska börja ta med matlådor till jobbet, eftersom en lunch inne i stan kostar 150 kronor eller mer. Vi ska också börja tänka mer på priserna i mataffären.