Kritik. Daniel Larson (S) tycker att medverkan i Riks väcker anstöt medan Daniel Källenfors (M) ser det som helt oproblematiskt. Foto: Socialdemokraterna/Hanna Lilja

S-topp kritiserar Källenfors medverkan i SD-kanal

S-politikern Daniel Larson tycker att Daniel Källenfors medverkan i SD-drivna Riks väcker anstöt. Men Källenfors tillbakavisar kritiken. – För mig är det helt oproblematiskt.

  • Publicerad 15:00, 18 feb 2021

Oppositionsrådet Daniel Larson (S), är starkt kritisk till kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors medverkan i SD-drivna Youtubekanalen Riks.

– Det visar tydligt att de vill normalisera Sverigedemokraterna och ha ett närmare samarbete partierna emellan, detta trots Sverigedemokraternas bruna historia och nära kopplingar till den internationella vitmaktrörelsen, säger han.

Daniel Källenfors har vid något tillfälle i januari låtit sig intervjuas i kanalen. På lördag läggs ytterligare en intervju ut. Denna handlar om stadsbyggnad och afghanska ambassaden på Lidingö.

– Att moderaterna på Lidingö på senare tid valt att kommunicera ut sin politik genom Daniel Källenfors återkommande medverkan i en av Sverigedemokraternas mediekanaler väcker naturligtvis frågor, starka reaktioner och anstöt, säger Daniel Larson.

Daniel Källenfors försvarar dock medverkan.

– Jag är trygg i mina moderata och liberalkonservativa värderingar och kan prata med alla, säger han.

Hur ska väljarna på Lidingö tolka detta? Nästa år är det val. Idag har Lidingömoderaterna inget formellt samarbete med Sverigedemokraterna. Kommer ni att samarbeta mer med dem nu?

– På Lidingö är det så att jag pratar med alla från Vänstern till SD. Lokalt är det sakpolitiken som är viktig, det är inte samma sak som i rikspolitiken. Jag är en pragmatiker från näringslivet som vill genomföra så mycket moderat politik som möjligt.

Även genom att medverka i ett annat partis medier?

– Att få marknadsföra moderat politik på ett annat partis plattformar är bra. Jag medverkar gärna även i vänsterns kanaler som Expo, ETC och andra kanaler. Jag tycker att det är helt oproblematiskt.