På Kulturhuset pågår just nu den interaktiva dinosaurieutställningen Dino deluxe, som riktar sig mot barn mellan 4 och 10 år.

Dinosaurier är mysrysliga och passar i halloweentider.

I anslutning till utställningen ordnas Musikmums. 3 till 5-åringar får hoppa och dansa som dinosaurier tillsammans med musikpedagog Paula Ekström i kulturrummet.

På måndag och tisdag klockan 13–16 blir det dinosaurieverkstad för barn mellan 7 och 10 år.

Tillsammans med kreatören Lovisa Wänn kan man göra egna läskiga urtidsdjur. Det är gratis men platserna är begränsade och man måste boka plats.

Skräckvandring vid kvarnen

Även i år gör Jonathan Olsson en vandring med halloweentema. På söndag klockan 19 utgår den från kvarnen nedanför Vallentuna kyrka. ”Blodiga helgonhistorier, mörka folktroväsen och medeltida mystik” utlovas.

Vandringen tar 75 minuter och biljetter finns på swedenhistorytours.se.

Än är det inte så kallt att sjöarna har frusit till. Men för den som är sugen på att åka skridskor finns det gott om tider för allmänheten i ishallen på förmiddagar och vid lunch.

Filmvisning

Det blir också halloweeninspirerade filmvisningar under höstlovet.

Först ut är Kårsta-Ekskogens bygdegård, där man kan se nyinspelade Old på söndag klockan 18.

Filmen handlar om en semestrande familj som upptäcker att stranden de vistas på får dem att åldras i en skrämmande hastighet.

I rollistan finns svenska Gustaf Hammarsten, som förresten är från Vallentuna.

På tisdag, den 2 november, är det dags för Familjen Addams 2 på Vallentuna teater.

Den animerade filmen hade premiär i förra veckan och är långt från den kultklassiska tv-serie som gjordes på 60-talet. En road movie där mamma Morticia och pappa Gomez trycker in familjen i sin bil i ett försök att få ordning på sina tonårsbarn.

Ännu en färsk rysarrulle är Cruella som visas på torsdag klockan 16, också på Vallentuna teater.

Det är ett slags prequel där vi får se vad som formade Cruella de Vil. Publiken bjuds på kostymkalas med 70-talets London som scen. I huvudrollen Emma Stone.