Naturnära. Arbetsplatsen i sommar för några av Solnas unga. Foto: Leif Oldenburg

Rekordmånga unga fick sommarjobb i Solna

406 tonåringar har fått sommarjobb via Solna stad. Det är rekord.

  • Publicerad 14:52, 22 jun 2022

Antal sökande ungdomar till årets sommarjobb i Solna var i år 552.

Av dem var det alltså 406 som blev matchad med en arbetsplats och har börjat, eller ska börja, jobba inom stadens verksamheter eller näringslivet. Det är drygt 50 fler än i fjol, då pandemin förvisso satte stopp för vissa jobb.

Den största delen av jobben är inom park- och gatuskötsel, städning, målning, fastighetsskötsel och service.

Men det finns nya inslag – som att jobba i kaféet på Överjärva gård, hålla i finska sagostunder på bibblan eller fixa kulturaktiviteter och lekar i nya Kulturparken vid Parkskolan.

– Sommarjobb är för många en första kontakt med arbetslivet och jag är tacksam och glad över att vi i år slår rekord i förmedlandet av sommarjobb till Solnas unga. Här vill jag rikta en stor eloge till Solnas näringsliv som visat ett stort engagemang och därmed spelat en viktig roll i förmedlandet av sommarjobb till stadens unga, säger kommunalrådet Lars Rådén (M), i ett pressmeddelande.

90-95 kronor/timme

 

Vilka jobbar?

Folkbokförda ungdomar i Solna födda 2004 eller 2005. Går man i årskurs nio kan man inte söka via staden. De som inte fått jobb genom staden tidigare är en prioriterad grupp, liksom unga med funktionshinder.

Vad tjänar man?

Lönen för 16-17-åringar är 90 kronor i timmen. Den som fyllt 18 tjänar 95 kronor i timmen.

Visa merVisa mindre