Rekordkväll för UF-företag

UF-säsongen är i gång och det startade med rekord. – Det verkar som om Bålstaborna är investeringssugna, konstaterar Johnny Hellgren, lärare och UF-ansvarig.

  • Publicerad 22:46, 16 okt 2021

Det är knappt de får plats på bilden, och då saknas det ändå några elever, men att UF är stort på Fridegårdsgymnasiet är ingen hemlighet. Och då är det ändå ingenting mot vad som kan komma att ske i framtiden.

– Från och med nästa år får alla program vara med och det finns flera elever som läser andra ämnen som är riktigt sugna, berättar Johnny Hellgren.

Men för närvarande får det alltså räcka med dessa som står framför kameran och det räcker en bra bit. UF-programmet på Fridegårdsgymnasiet har, som vana läsare av den här tidningen vet, haft stora framgångar även på nationellt plan även om man ännu jagar det där SM-guldet. I fjol blev det ett flertal silver.

För att få så bra förutsättningar som möjligt har man under några år nu gett lokala företag chansen att agera riskkapitalister och förra veckan var det åter dags när man samlades till en kväll där flera företag och privatpersoner tog del av informationen som årets UF-elever delade med sig av.

Kanske var det ändå lite coronakänsla över det hela.

– Det var gott om före detta UF-deltagare där, men vi brukar vara fler utifrån, så att säga. Kanske upp mot 70 personer. Nu var det närmare 30, säger Johnny Hellgren.

Kvällen var ändå lyckad, menar han, där bland annat en elev i årskurs två fick agera konferencier.

– Det är kul att våra unga företagare återigen kan presentera sig inför publik. Eleverna lär sig mycket av det. Jag har som vanligt höga förväntningar på UF-året. Vi har driftiga ungdomar som varit extremt nära SM-guld flera gångar. Kanske är det nu det händer.

– Vi slog någon form av rekord när det gäller risk­kapital så det verkar som om Bålstaborna post-corona är väldigt investeringssugna, slår Johnny Hellgren fast.

Tjugo personer borta från Finnstaskolan

Rekordhög sjukfrånvaro inom skolan: "Det finns inga vikarier" Covid-19 och den rekordsnabba spridningen av omikronvarianten har drabbat Upplands-Bros skolor och förskolor hårt. Just nu är en omfattande del av skolpersonalen hemma i sjukdom eller i karantän.måndag 17/1 17:04