Fyller man jämnt ska det firas ordentligt – med kalas i dagarna tre. Och när Väsby fyller 70 solsnurr är alla Väsbybor inbjudna.

– Kommunen skulle inte finnas utan alla invånare som levt och verkat här. Det är vi tillsammans som är Upplands Väsby och jag vill att alla ska känna sig välkomna att delta i firandet, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Med början på kvällen torsdagen den 2 juni sträcker sig sedan programmet fram till och med lördag kväll. Programpunkterna hålls på flera platser i centrala Väsby.

I Järnvägsparken blir det fokus på träning och underhållning för barn. Här kan du till exempel prova på zumba. Järnvägsparken är tänkt att bli ett "sprudlande festivalområde" med inslag som hoppborg och ansiktsmålning för barn.

Föreningsmässa i Messingen

I Messingen visas fotoutställningen med bilder från Väsbybor. Där hålls även en föreningsmässa och allmänheten kan träffa trygghetsfrämjare som Lottakåren och grannstödsbilden.

Ett inslag som knyter an lite extra till 70-årsfirandet är den historievandring som erbjuds gratis med start på Hugo Sabels torg på lördagen kl 10.30. Här krävs dock föranmälan.

Den som är nyfiken på nya fotbollshallen kan besöka den under lördagen. Det blir även många andra aktiviteter i hela Vilundaparken.

Konstverk avtäcks

På lördagen invigs det av många efterlängtade Europe-konstverket i Blå Parken – och det Väsbybördiga rockbandet är så klart på plats. Anna Bergendahl uppträder, liksom Väsbybördige hiphopartisten Seedy. Programmet leds av Josefine Sundström, även hon med rötterna i Väsby.

– Det blir ett gediget program med många inslag för stora och små. Vår förhoppning är att vi tillsammans ska fira vår 70-åring och känna oss stolta över vad Väsby är i dag. Därefter tar vi gemensamt sikte på att göra Väsby till en ännu bättre plats i framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).