En person flyttade med kort varsel till ett nytt LSS-boende i Enköping. Men gruppbostaden saknade personalresurser och anställde snabbt ny personal. Flera allvarliga händelser som skett efter övergången anmäldes, rapporterade nyhetsbyrån Siren.

Beskrivs som gränslösa

Anställda beskrivs som gränslösa av andra medarbetare.

Verksamheten som tog emot personalen skrev till kommunen flera gånger innan bytet att man saknade antalet anställda och den specifika kompetens som krävdes för att ta hand om ”kunden”. Nio nya medarbetare anställdes, delvis från den gamla verksamheten som tagit hand om ”kunden” innan.

Medarbetare slutade

Tre av de nyanställda slutade strax därefter på grund av den ohållbara situationen. Flera av medarbetarna har rapporterat om allvarliga incidenter i verksamheten. ”Det är ren och skär kaos”, skriver en medarbetare i ett e-postmeddelande. Personen som fick LSS-stöd ska även ha satt en plastpåse på huvudet på en anställd.

Rättelse 2021-07-26:

I en tidigare version av den här artikeln var rubriken: "Personal tafsade på boendet". Detta var felaktigt. De påståenden om tafsningar som ska ha förekommit gällde att "kunden" påstods ha tafsat på personal.

– Personalen har inte gjort några övergrepp, säger Agneta Resin, biståndschef i Enköpings kommun.

Att personal lagt sig i sängen hos "kunden" var visserligen något som hade förekommit. Men detta skedde efter önskemål från "kunden" och inte från personalen. Att sängliggandet nämndes i anmälan beror på att handlingen ändå bedöms som olämplig.

– Det är inte vårt uppdrag, säger Agneta Resin.