Antalet sålda bostadsrätter fortsätter att ligga på höga nivåer. Men priserna på bostadsrätter i Stockholms stad föll i december med 1,5 procent, rensat för säsongseffekter, rapporterar TT.

Det är första gången sedan i våras som priserna i staden faller. Enligt Danske Bank beror det framförallt på återigen stigande antal covid-19-fall, vilket har inneburit hårdare restriktioner.

https://www.mitti.se/nyheter/mala-vitt-vanligaste-knepet-vid-bostadsforsaljningen/reptkd!BDhhzWSuqNvoBDroe1wlQ/

I nuläget syns dock enligt banken inga tecken på ökad oro på arbetsmarknaden, vilket kan tala för en snabb återhämtning på bostadsmarknaden.

https://www.mitti.se/nyheter/stor-okning-av-agarlagenheter-i-stockholm/reptjs!vVLUmJV2AyON@HvQpZMqLQ/

"Kommande månader väntar vi oss därför återigen stigande priser då låga räntor, massiva stimulansåtgärder samt covid 19-effekten av att vi spenderar mer tid i hemmet och således prioriterar hemmet i högre utsträckning väntas väga tyngre", skriver Danske Bank i en analys.

https://www.mitti.se/nyheter/film-de-vill-vara-stockholms-lyxigaste-bostadsrattsforening/repsew!jnb7akAu34wPQPljAXphA/

Bankens boprisindikator är en modell utvecklad av analytiker som visar hur priserna på bostadsrätter i Stockholm utvecklats den senaste månaden. Undersökningen baseras bland annat på uppgifter om avslutade bostadsaffärer från bostadssajten Hemnet.