Redo. Cecilia Wrangel Skoug och Christoffer Skoug tar en svängom i Värmdö scenskolas danssal. Foto: Eva Tonström

Prisad musikalartist tar över Värmdö scenskola

Efter drygt 30 år är det dags för Värmdö scenskola att få ny drift. De som tar över är rutinerade artistparet och Gustavsbergsborna Wrangel Skoug.

  • Publicerad 09:00, 5 jul 2022

Det blir musikalartisterna Cecilia Wrangel Skoug och Christoffer Skoug som tar över Värmdö scenskola i höst. De bor i Gustavsberg och är båda yrkesverksamma sedan många år inom dans, musik, teater och sång.

– Det är en ära! Det ska bli jättekul och spännande, samtidigt är det ett stort ansvar att ta över något som Annika har byggt upp under så lång tid. Det här är något vi har pratat om länge att vi vill göra, säger Cecilia.

Annika Hansson startade Värmdö scenskola 1990 och har drivit det sedan dess. Men nu har hon bestämt sig för att gå i pension och lämna över taktpinnen.

– Jag är så oerhört glad att scenskolan kan leva vidare och drivas av två unga, starka, engagerade eldsjälar som Cecilia och Christoffer är. Dessutom två personer som själva är i branschen. Jag känner bara stor lycka, det är mitt i prick helt enkelt, säger hon.

Paret Wrangel Skoug undervisar på Värmdö scenskola – Christoffer inom dans och musik, Cecilia inom sång och teater – och det var så de lärde känna Annika.

Cecilia fick årets kulturstipendium 2022 av Värmdö kommun och "Djuren på Djuris" i SVT, som Cecilia jobbat med, utsågs till bästa barnprogram på Kristallen-galan 2021.

Från och med augusti kommer Christoffer att ta över som verksamhetschef på scenskolan. Cecilia kommer finnas med på deltid, parallellt med sitt jobb i olika föreställningar, bland annat Tootsie på Oscarsteatern i höst.   

Till en början blir det inga förändringar i kursutbudet, men det finns planer för framtiden. Några idéer de har är fler dansgrupper för vuxna och försöka få tonåringarna att stanna kvar lite längre i verksamheten.

De har också planer på att, utöver den årliga föreställningen på Gustavsbergsteatern, även visa en julshow och ordna ett mindre sångkafé som ett återkommande event under året. På sikt hoppas de också kunna ta in fler elever.

Cecilia från Gustavsberg en del av Tootsie-gänget

Ny energi. Kollegorna och äkta paret Cecilia Wrangel Skoug och Christoffer Skoug tar över Värmdö scenskola i höst. Foto: Eva Tonström

Värmdö scenskola

Vad: Kurser i dans, sång, teater och musik med stort fokus på scenkonst och att stå inför publik. Startades 1990 av Annika Hansson och drivs som en ideell förening. De flesta av de 300 eleverna är barn och unga under 18 år, några vuxna.

Var: De håller till i lokalerna ovanpå Coop i Gustavsbergs centrum, tidigare Ungkulturhuset, och ovanpå Gustavsbergsteatern. De hoppas även få nyttja lokaler i nya kulturhuset i hamnen.

Hur: Anmälan sker via hemsidan varmdoscenskola.nu. Ny hemsida sjösätts 1 augusti.

Visa merVisa mindre

Taggade. Cecilia Wrangel Skoug och Christoffer Skoug ser fram emot många fina föreställningar på Gustavsbergsteatern. Foto: Eva Tonström