STÖRRE. Secondhand-butiken Bye Buy har öppnat på Sankt Eriksgatan 60. En drömlokal enligt ägaren Caroline Look. Foto: Pekka Pääkkö

Poppis secondhand-butik för barn växer

Större butik och bredare utbud. Nu säger populära second hand-butiken för barn "Bye Buy" hej hej till kunderna i sin nya lokal.

  • Publicerad 16:27, 2 okt 2020

Det är på Sankt Eriksgatan 60 som Bye Buy nu slagit upp portarna till sin nya butik, precis intill S:t Eriksbron. I fredags var det premiär – och intresset var stort efter att butiken haft stängt mer eller mindre i 2,5 månader. 

– Det har varit full fart, men ändå lagom, säger Caroline Look som drivit företaget sedan 2012 tillsammans med sin sambo Johan von Schoultz.

Ny krog satsar stort på livemusik och mini-saluhall

Flytten från Fridhemsplan är inte så lång, men betydelsen för butiken stor. Bokstavligen talat. Den nya lokalen är fyra gånger större, cirka 80 kvadratmeter, vilket gör att de nu också utökar utbudet. Tidigare var målgruppen upp till sex år, men nu är planen att ha varor för upp till 12 år. 

– Hittills har vi till cirka 10 år men vi samlar på oss och utökar vartefter. Många har varit med oss under de här åren och sagt att de snart växer ur butiken, så det är rätt läge att ta det här steget. Det finns en efterfrågan och behov och det vi har i sorteringen är riktigt bra grejer, säger Caroline. 

Att öppna nytt under coronapandemin är inget som oroar. 

– Jag har en känsla av att om det är någon bransch som kan gå stärkt ur den här otäcka cirkusen så är det hållbara branscher, som den här. Jag har flera kollegor i min bransch som öppnar nya eller större butiker, det är inte bara vi, säger Caroline. 

En annan nyhet är att de inom någon månad även kommer ha inlämningen, för de som vill sälja sina saker, i en dörr intill butiken. Den är i dagsläget stängd. 

– Det blir det väldigt enkelt. Då kan man båda lämna och handla i samma veva. Vi har verkligen hittat vår drömlokal, säger Caroline. 

MER. Större utbud väntar kunderna, här får Nadja Pacheco och Manuel 9 månader hjälp av Caroline. Foto: Pekka Pääkkö

NYTT. Inom 1-2 månader räknar man med att öppna inlämningen i en dörr intill den nya butiken. Foto: Pekka Pääkkö

Större butik

Vad: Bye Buy, second hand-butik för barnkläder, skor, leksaker och barnartiklar.  

Var: Sankt Eriksgatan 60 

När: Måndag-torsdag klockan 10-18, fredag klockan 10-16, lördag-söndag klockan 11-16 

Sälja? Inlämningen beräknas öppna om 1-2 månader och tar emot kläder, skor, leksaker och prylar för barn upp till 12 år. Säljaren får mellan 15 till 30 procent vid försäljning. Varor som väljs bort eller inte blir sålda skänks till Stockholms stadsmission. 

Visa merVisa mindre