Under morgonen den 6 oktober genomfördes det ett tillslag av polisen på fem adresser i södra Stockholm. Fem personer är nu gripna misstänkta för grova vapenbrott.

Insatsen genomföres av polisen i Skärholmen. De gripna har kopplingar till kriminella nätverk och är tidigare dömda för bland annat narkotika brott och grova våldsbrott.

– Insatsen genomfördes riktat i konfliktmiljön i Vårberg och är kopplad till en musikvideo som publicerats på flera kanaler. Samtliga gripna har kopplingar till musikvideon på olika sätt, säger Sofie Sundman, gruppchef i lokalpolisområdet Skärholmen i ett pressmeddelande.

20 000 kronor

På två av adresserna fanns det narkotika och kontanter. Totalt beslagtog polisen 20 000 kronor. På flera av adresserna gjordes det fynd som kan kopplas till ursprungsärendet.

Utredningen leds nu av åklagarmyndigheten och utredes av polisen i Skärholmen.

– Ärendet är ett bra exempel på hur vi med innovation och nytänkande kan slå till mot den organiserade brottsligheten i området. Vårt primära uppdrag är att unga vuxna män slutar skjuta på varandra och det gör vi mest effektivt genom att utreda de grova vapenbrotten, säger David Sund, operationsledare hos polisen i Skärholmen i pressmeddelandet.

– De senaste veckorna har vi tagit flera vapen i beslag i området och det bidrar ofta till att bryta den negativa våldsspiral ett område kan hamna i efter en skjutning, säger David Sund. 

Sköts mot lägenhet

Tidigare i veckan avlossades flera skott mot en lägenhet i Sätra. Ingen av dem som befann sig i lägenheten kom till skada.

Det är ett exempel av flera på sista tiden då skjutvapen avlossas i närområdet. Den 10 augusti sköts en ung man till döds vid Vårbergsplan. Mordet bröt en positiv trend där ingen skadats eller dödats i en skjutning i Skärholmen på över ett år.

https://www.mitti.se/nyheter/dubbelt-sa-manga-avhoppare-i-skarholmen-pa-ett-ar/repvfb!7CzDxyjVlR8WIjHeEHFnw/

https://www.mitti.se/nyheter/gardsmoten-ger-polisen-insyn/repvis!5rTyDrf@rBfxUb6fHakhNg/