Göteborg

Det handlar om Biskopsgården på Hisingen där situationen har förbättras, bekräftar polisen. Det innebär att området har flyttats från särskilt utsatt, den allvarligaste kategorin, till riskområde.

Hisingspolisen gläds av beskedet på sociala medier.

– Det är ett kvitto på det goda arbetet som vi tillsammans med våra samverkanspartners genomfört under många års tid, säger lokalpolisområdeschef Daniel Norlander i en kommentar.

Samtidigt understryker han att även om Biskopsgården nu klassas som ett riskområde innebär det inte att polisen kan luta sig tillbaka.

– Riskområde innebär att man uppfyller kriterierna för att vara ett utsatt område och att situationen riskerar att förvärras om man inte bemöter problematiken. Därför är det viktigt att vi alla fortsätter utveckla den goda samverkan vi har på Hisingen så att vi på sikt inte ska ha några utsatta områden alls.

Övriga områden i Göteborg som polisen tidigare har pekat ut på sin lista har oförändrad status.

Det betyder samtidigt att inget område i Göteborg har flyttats i "fel riktning."

59 områden i landet

Sammanlagt bedömer polisen att 59 områden i Sverige är utsatta, vilket är två områden färre än 2021. Samtidigt har fyra nya tillkommit och sex områden strukits från listan. Förändringen har främst skett i Stockholmsområdet.

Polisen sedan 2015 listat områden i Sverige där kriminella har en inverkan på lokalsamhället. Enligt polisen handlar det bland annat om att kunna fördela resurser på rätt sätt.