Masthugget

"Vi säljer Hela stadens lagtröja! Tillsammans med IFK Göteborg släpper vi på Haket Blåvitts matchtröja, " skriver pubägaren Cattis Ledius i sociala medier.

Haket är ett av alla ställen med en förkärlek till Blåvitt där klubbens nya matchtröja går att köpa innan den lanseras officiellt.

– Det här är hela stadens lagtröja. En hyllning till våra supportrar och till de lokala ställen där vi samlas, handlar, och umgås när vi inte befinner oss på Gamla Ullevi,” säger Gustaf Rönneklev, marknads- och merchandiseansvarig IFK Göteborg i ett uttalande.

Issa Fakhrou vid Folkets Hus Hammarkullen där tröjorna finns att köpa.

Issa Fakhrou vid Folkets Hus Hammarkullen där tröjorna finns att köpa.

IFK

Retro

Årets design är retroinspirerad med randiga ärmar. Företaget Craft som har varit med tagit fram matchtröjan lyfter att det nya hemmastället vilar på traditioner och riktlinjer sprungna ur klubbens rika historia.

– Vi värdesätter vikten av att skapa helt unik design för IFK Göteborg och i år var vårt fokus att hylla den blåvita passionen och kamratskapet genom alla led. Från A-lagsspelaren till ungdomarna i akademien. Från den livslånga supportern till barnet som går på sin allra första match,” säger designer Daniel Ekelund, Craft.  

 

Angelica Gabro, Oves Gatukök Sävedalen.

Angelica Gabro, Oves Gatukök Sävedalen.

IFK