Strax innan klockan 21 på tisdagskvällen 4 oktober fick polisen in flera samtal om en misstänkt skottlossning i Skarpnäcks centrum.

Misstanken: "Träffades av rikoschett"

Efter cirka 50 minuter påträffades en kvinna skadad, som fick vård av ambulanspersonal. Enligt polisen ska en kvinnan i övre tonåren ha befunnit sig ungefär i höjd med Skarpnäcks kulturhus, apoteket och en godisbutik när hon träffades.

– Det var ingen direkt träff utan vår uppfattning är att hon träffades av en rikoschett, säger kommunpolisen Alvaro Torres.

Polisen tror inte att kvinnan varit måltavlan för skotten. Enligt polisen befann sig flera ungdomar i närheten.

– Man sköt automateld och verkar inte ha tagit hänsyn till att det fanns andra personer i närheten. Det känns som en upptrappning, säger Alvaro Torres.

Polisen söker vittnen

Ingen var var under onsdagseftermiddagen gripen för skottlossningen. Händelsen utreds som mordförsök och grovt vapenbrott. Enligt polisen blev kvinnan lindrigt fysiskt skadad, och kunde vårdas av ambulanspersonal på plats utan att följa med till sjukhus.

Enligt vittnen har två personer setts lämna platsen på en elcykel liknande typen rawbike eller fatbike troligtvis i riktning mot Bagarmossen.

Polisen söker nu vittnen som kan veta eller ha sett något både före, under och efter skjutningen. Det går att lämna uppgifter genom att ringa polisens växel på 114 14, men också via webbformulär som du hittar här.

https://www.mitti.se/nyheter/kvinna-skadad-efter-skottlossning/repvje!1G@irji@EJBp1ax0sEI8w/