Mitt i Solna har tidigare berättat om vandaliseringen av gravstenar på Norra begravningsplatsen i Solna som skedde i mitten av december.

Vid första tillfället vältes 33 gravstenar och natten därpå vältes 300 stenar.

Svante Borg, förvaltningschef vid kyrkogårdsförvaltningen i Stockholm berättar att inga fler gravplatser har saboterats under julen.

– Det är skönt att det är så. Det här har varit fruktansvärt för alla som fått gravar förstörda, säger han.

Arbetet med att återställa gravplatserna pågår fortfarande, men det mesta ska vara klart till nästa vecka tror Svante Borg.

Åsa Wallentin på polisens mediecenter berättar att ingen person har gripits i ärendet som utreds som brott mot griftefriden.

– Vi gjorde en teknisk undersökning på kyrkogården och hittade dna-spår som vi har skickat till Nationellt forensiskt centrum. Och nu väntar vi på resultat, säger hon.

Direkt efter sabotagen låstes flera grindar till kyrkogården så att det skulle bli svårare att köra in bland gravarna för att sedan lämna området snabbt.

Även bevakningen av kyrkogården har setts över.

– Vi hade redan ökat ronderingarna sedan tidigare, men nu har vi riktat dem mot områden som är bortom upplysta platser, säger Svante Borg.

Han berättar att man också fått i uppdrag från politikerna att se över belysningsplanen på kyrkogården. Alltså vilka delar som ska vara upplysta och hur länge.

– Vi vill få ordning och reda så snabbt som möjligt på kyrkogården och och få tillbaka känslan av trygghet så snabbt som möjligt, säger Svante Borg.