EFTERLYSNING. Polisen vill få in fler vittnesuppgifter från mordet och mordförsöket vid Västermalmsgallerian den 28 maj. Foto: Sal Idriss

Polisen efterlyser vittnen till mord på Kungsholmen

Fyra personer är häktade för mord och mordsförsök efter attacken vid Västermalmsgallerian. Polisen efterlyser ny fler vittnen till händelsen.

  • Publicerad 09:45, 29 jun 2021

Fredagen den 28 maj strax efter klockan 20 knivhöggs två män efter ett bråk utanför Västermalmsgallerian. En man i 25-årsåldern avled och den andra skadades och fördes till sjukhus. Fyra personer anhölls i sin frånvaro dagen efter händelsen och kunde sedan gripas. De fyra är mellan 20-26 år, och sitter nu häktade, samtliga på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord. Nu efterlyser polisen fler vittnesuppgifter från händelsen.

Man och kvinna begärs häktade för mordet vid Västemalmsgallerian


– Vi vet att det var många människor ute denna kväll och att väldigt många bevittnade bråket. Det finns flera människor som borde ha uppgifter som är viktiga för utredningen. Det kan vara så att de valt att inte höra av sig för att de tror att brottet är löst i och med att fyra personer är gripna, men fler vittnesuppgifter behövs fortsätt, säger Claes Murray, utredningsledare hos polisen i Stockholm i ett uttalande.

Har du tips?

Du som har uppgifter eller iakttagelser att lämna kan ringa 11414, gå in till närmaste polisstation eller skriva tillpolisens kontaktformulär som du når häri länken. Var noga med att skriva att det gäller mord på Kungsholmen den 28 maj 2021.

Källa: Polisen