Flera medier rapporterade om att en minderårig flicka utsattes för en grov våldtäkt i Upplands-Bro den 6 november.

Kommunpolisen i Upplands-Bro och Järfälla, Magnus Nilsson, berättar för Mitt i att flickan blev intvingad i en bil sent under lördagskvällen.

Polisen söker nu två misstänkta gärningspersoner.

– Hon träffar på dem på en parkeringsplats i centrala Bro. Därefter sker en biltur, det är lite oklart men hon körs runt och sedan till en avskild plats. På den här platsen sker våldtäkterna och sedan så fortsätter bilfärden och hon blir avsläppt i centrala Kungsängen.

Flickan är under 18 men över 15 år.

Larmade själv

Magnus Nilsson berättar att polisen fick kännedom om det inträffade då flickan själv ringde 112 vid 23.30 då hon lämnats i Kungsängen. Hon ska då ha uppgett att hon tvingades in i en bil och även att hon våldtagits av samma personer.

– Vi talade om det här i måndags morse hos oss, det här låg till en början på vår jourverksamhet och sen gick det här över till vår enhet för brott i nära relationer.

Nilsson tydliggör att detta inte rör sig om ett brott i nära relationer men att polisen har ett system där vissa brottskoder fördelas på vissa enheter.

Har ni någon frihetsberövad i nuläget?

– Vi har ingen frihetsberövad just nu mig veterligen.

Arbetet sedan händelsen beskriver Magnus Nilsson som ”traditionellt polisarbete”.

Knackar dörr

– Vi vet var hon tvingades in i bilen och var hon sen lämnades av. Där söker man vittnen aktivt, vi knackar dörr, kollar övervakningskameror och liknande.

Huruvida detta arbete ännu har burit frukt vet inte Magnus Nilsson i nuläget.

Var brottsoffret och gärningspersonerna kända för varandra?

– Gärningspersonerna var okända för flickan.

Vilket är polisens budskap till oroliga Upplands-Brobor?

– Det här är en enskild händelse som har inträffat, jag vill därför vara försiktig med att säga något om det. Generellt sett är det alltid bra oavsett om man är man eller kvinna att vara uppmärksam på sin omgivning, säger Magnus Nilsson.

Polisen har inlett en förundersökning om människorov och grov våldtäkt.