Simon Häggström arbetar som polis specialiserad på människohandel för sexuella ändamål. Onsdagen den 1 december besöker han Enköping.

Mörka skildringar

Simon Häggström har skidrat sina erfarenheter i bokform, Utifrån sina böcker berättar han om de människor som han möter, om män som köper kvinnor och om hänsynslösa människohandlare i Stockholms undre värld. Simon Häggström skildrar en värld som få människor har någon kunskap om.

Erfaren i ämnet

Simon Häggström har i mer än tio års tid arbetat som polis specialiserad på prostitution och människohandel. År 2016 debuterade han som författare med boken "Skuggans Lag" som fick stor uppmärksamhet i medierna. Han har både skrivit fakta och i romanform. Ämnet är dock detsamma. Läsaren får följa med in i en skuggvärld och möta poliser, hallickar och sexköpare samt också de människor som gör sitt bästa för att överleva i dessa miljöer. Skildringar av mörka sidor i samhället men även av människans överväldigande förmåga att överleva under de mest extrema förhållanden.

Simon Häggström är också ett välkänt ansikte i den allmänna debatten och en flitigt anlitad föreläsare i ämnet prostitution och människohandel både i och utanför Sverige.