Förra veckan berättade Mitt i om grannuppropet kring den nya idrottshallen vid Brageskolan.

Nu ger sig en ny spelare in i diskussionen, Nya Danderydspartiet (NDP). De föreslår att utreda en idrottshall på den så kallade Teliatomten, ett stenkast öster om Eneby torg.

– Vi vill vara konstruktiva, inte vara nej-sägare. Vi hoppas kunna lägga fram ett förslag man kan diskutera, säger Peter Dörlich, ordförandei NDP.

Enligt Dörlich finns många fördelar med att lägga idrottshallen här. Som att det blir tillgängligare, jämfört med inne i villaområdet, och därmed mindre trafikbelastning i området.

Han tror även att det skulle bli billigare för kommunen. Detta då det redan ligger en byggnad här, med liknande mått som en idrottshall både på höjden och bredden – vilket skulle kunna påskynda processen, menar han.

– Jag utgår från att man skulle tycka att det skulle vara trevligare här med en idrottshall. Sen tror jag att det kan gå fortare också.

Fastigheten ägs dock inte av Danderyds kommun.

– Nej, man skulle behöva köpa loss tomten. Men det borde kunna löna sig ändå, säger Peter Dörlich.

Han sammanfattar:

– Vi tror att man här kan både bygga för det som är viktigast, eleverna i Enebybergs skola, men också för föreningslivet. Jag hoppas man kan titta på det, säger han.

https://www.mitti.se/nyheter/c-vill-utreda-ny-idrottshall-pa-eip/repujm!VQdRHipFh2O9zFifrXLQaQ/

https://www.mitti.se/nyheter/ny-idrottshall-kan-bli-svar-knut-att-losa/repvaq!9vvhsRV8Ji6A4qaTdGrsEw/