Jag och min Anwar träffades i tunnelbanan 1990 när jag var i Stockholm och sommarjobbade. Vi småpratade mellan T-Centralen och Skanstull och sen gick vi av på samma station. Hans buss skulle inte komma på ett tag så då frågade han om jag skulle följa med till ett kafé. En obekant äldre herre på kafét tyckte vi var ett fint par och ville betala för vårt fika.

Efter den härliga sommaren fortsatte jag studierna i Finland - ett år senare flyttade Anwar dit efter mig och vi gifte oss där. När jag var färdig med studierna flyttade vi direkt till Stockholm, för detta är vår stad. Vi har varit gifta i 30 år.

Jag träffade min man Rickard i september 2007, på gröna linjen mellan Slussen och Bagarmossen. Jag hade varit ute och firat min 23-årsdag och stod i valet och kvalet om jag skulle åka hem eller följa med på efterfest. Valet föll på det senare och när jag gick in i tunnelbanevagnen så såg jag Rickard.

Han hade precis flyttat till Stockholm från Karlstad och detta var hans första kväll ute i Stockholmsnatten. Jag och och mina kompisar satte oss vid han, hans bror och vän. När vi skulle gå av så gick vi av på samma station och det visade sig att vi skulle till husen bredvid varann. De följde med på efterfesten, vi bytte nummer och gick på dejt några dagar senare.

Jag träffade Roger augusti 1996 på Medborgarplatsens tunnelbaneperrong, efter en blöt festkväll på Kvarnen. Han kom fram med ett tomt konjaksglas och ville skoja. Sedan tog vi tåget ihop mot Odenplan, the rest is history. Vi var ihop i 25 år och fick en son.

Jag och en vän hade varit på Stampen sensommaren 1976. På sista pendeltåget från Stockholm Central till Jakobsberg mötte min vän sin pojkvän. Han hade en kamrat med sig som bara hade varit i Sverige någon vecka. Vi satt och tittade på varandra och jag försökte prata med honom. Även fast han inte kunde någon engelska förstod vi varandra ändå.

På den tiden gick det ingen nattbuss från stationen så vi fick gå, och vi skulle alla åt samma håll. När vi gick där så fick jag plötsligt en arm om min rygg men sedan skiljdes vi åt.

Två veckor senare ringde det dock på min dörr och där stod han. Våren 1977 förlovade vi oss och 1982 gifte vi oss. Och vi är gifta än idag.